Volgens Tom Fitzpatrick, analist in New York bij Citigroup, is van mening dat de spread een gevarenzone heeft bereikt. Wanneer de spread op het einde van de week nog steeds 1,98% bedraagt, is een verdere vlucht richting kwaliteit waarschijnlijk.

De beleggers maken zich in toenemende mate zorgen dat de problemen in de eurozone zich naar andere landen gaan uitbreiden.

Fitzpatrick sluit niet uit dat situatie vergelijkbaar zal worden met die in Griekenland vlak voor de crisis losbarst.

Een domino-effect is mogelijk, waarbij de beleggers alles gaan laten vallen dat naar risico's ruikt. De VIX kan opnieuw gaan stijgen en Treasuries en bunds gaan verder in waarde stijgen.

In het geval van het Griekenland lag de combinatie van een verzwakking van de koers van de euro met oplopende dividendrendementen aan de basis van de introductie van het reddingsplan met een waarde van 750 miljard euro. Het effect daarvan lijkt te zijn uitgewerkt.

De Europese landen moeten in de komende drie jaar bijna 2000 miljard dollar aan schulden gaan herfinancieren, zo blijkt uit een berekening van Bank of America Corporation.

Volgens Tom Fitzpatrick, analist in New York bij Citigroup, is van mening dat de spread een gevarenzone heeft bereikt. Wanneer de spread op het einde van de week nog steeds 1,98% bedraagt, is een verdere vlucht richting kwaliteit waarschijnlijk. De beleggers maken zich in toenemende mate zorgen dat de problemen in de eurozone zich naar andere landen gaan uitbreiden. Fitzpatrick sluit niet uit dat situatie vergelijkbaar zal worden met die in Griekenland vlak voor de crisis losbarst. Een domino-effect is mogelijk, waarbij de beleggers alles gaan laten vallen dat naar risico's ruikt. De VIX kan opnieuw gaan stijgen en Treasuries en bunds gaan verder in waarde stijgen. In het geval van het Griekenland lag de combinatie van een verzwakking van de koers van de euro met oplopende dividendrendementen aan de basis van de introductie van het reddingsplan met een waarde van 750 miljard euro. Het effect daarvan lijkt te zijn uitgewerkt. De Europese landen moeten in de komende drie jaar bijna 2000 miljard dollar aan schulden gaan herfinancieren, zo blijkt uit een berekening van Bank of America Corporation.