Phyllis Reed, head of fixed-income research bij Kleinwort Benson Private Bank in Londen, is het vertrouwen in Spanje in de afgelopen dagen toegenomen. Algemeen wordt nu aangenomen dat het land niet onmiddellijk een reddingsprogramma nodig heeft.

Het vertrouwen in Spanje werd gisteren nog eens bevestigd door de Chinese minister van buitenlandse zaken Fu Ying. Die verklaarde gisteren in Londnen dat zijn land Spaanse staatsobligaties heeft gekocht en dat ook zal blijven doen.

Chiara Cremonesi, fixed income strategist bij UniCredit Research in Londen, sluit echter niet uit dat Portugal vooralsnog hulp zal nodig hebben, waarna de crisis weer richting Spanje kan overslaan.

Phyllis Reed, head of fixed-income research bij Kleinwort Benson Private Bank in Londen, is het vertrouwen in Spanje in de afgelopen dagen toegenomen. Algemeen wordt nu aangenomen dat het land niet onmiddellijk een reddingsprogramma nodig heeft. Het vertrouwen in Spanje werd gisteren nog eens bevestigd door de Chinese minister van buitenlandse zaken Fu Ying. Die verklaarde gisteren in Londnen dat zijn land Spaanse staatsobligaties heeft gekocht en dat ook zal blijven doen. Chiara Cremonesi, fixed income strategist bij UniCredit Research in Londen, sluit echter niet uit dat Portugal vooralsnog hulp zal nodig hebben, waarna de crisis weer richting Spanje kan overslaan.