De piek werd bereikt op 30 november, toen de spread 298 basispunten bedroeg. In het eerste decennium van het bestaan van de euro was er echter maar een gemiddelde spread van 15 basispunten.

De Spaanse premier Zapatero is daarom voorstander van nieuwe stress tests voor de banken, die moeten aangeven dat het Spaans bancair systeem sterker is dan algemeen wordt gedacht.

Simon Maughan, co-head equities bij MF Global U.K. Ltd. in Londen, is echter van mening dat nieuwe stress tests de onzekerheid niet volledig gaan doen verdwijnen. De eerste stress tests hebben de financiële markten namelijk met een ongemakkelijk gevoel opgezadeld.

De piek werd bereikt op 30 november, toen de spread 298 basispunten bedroeg. In het eerste decennium van het bestaan van de euro was er echter maar een gemiddelde spread van 15 basispunten. De Spaanse premier Zapatero is daarom voorstander van nieuwe stress tests voor de banken, die moeten aangeven dat het Spaans bancair systeem sterker is dan algemeen wordt gedacht. Simon Maughan, co-head equities bij MF Global U.K. Ltd. in Londen, is echter van mening dat nieuwe stress tests de onzekerheid niet volledig gaan doen verdwijnen. De eerste stress tests hebben de financiële markten namelijk met een ongemakkelijk gevoel opgezadeld.