Sinds de zomer van vorig jaar zijn de Spaanse rentekosten gestadig gedaald. Op dat moment leek het land regelrecht op een financiële crisis af te stevenen en werd er zelfs van buitenaf druk uitgeoefend om een reddingsplan te aanvaarden. De Spanjaarden hielden echter het been stijf, terecht zoals nu blijkt.

Bhavisha Patel, fixed-income strategist bij 4Cast, is van mening dat de markten zich weer in een risk-on situatie bevinden sinds de Italianen er in geslaagd zijn om een president te kiezen. Er was een goede vraag naar kortlopend Spaans staatspapier, de vraag overtrof het aanbod met de factor 2,40.

Sinds de zomer van vorig jaar zijn de Spaanse rentekosten gestadig gedaald. Op dat moment leek het land regelrecht op een financiële crisis af te stevenen en werd er zelfs van buitenaf druk uitgeoefend om een reddingsplan te aanvaarden. De Spanjaarden hielden echter het been stijf, terecht zoals nu blijkt. Bhavisha Patel, fixed-income strategist bij 4Cast, is van mening dat de markten zich weer in een risk-on situatie bevinden sinds de Italianen er in geslaagd zijn om een president te kiezen. Er was een goede vraag naar kortlopend Spaans staatspapier, de vraag overtrof het aanbod met de factor 2,40.