Professor Ray Kinsella van het University College in Dublin, is van mening dat drie dingen belangrijk zijn. Op de eerste plaats is het benodigde kapitaal duidelijk groter dan aangegeven in het reddingsplan dat door de EU en het IMF werden toegestaan.

Ten tweede is de vraag of het bedrag van 24 miljard euro gaat volstaan om de banken met de voeten op het droge te krijgen. In het verleden heeft de Ierse regering ook steeds achter de dingen aangehold.

Tenslotte wijst Kinsella dat de spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties nauwelijks is afgenomen. Dat dit niet gebeurd is, bewijst dat de beleggers er geen goed oog in hebben.

Professor Ray Kinsella van het University College in Dublin, is van mening dat drie dingen belangrijk zijn. Op de eerste plaats is het benodigde kapitaal duidelijk groter dan aangegeven in het reddingsplan dat door de EU en het IMF werden toegestaan. Ten tweede is de vraag of het bedrag van 24 miljard euro gaat volstaan om de banken met de voeten op het droge te krijgen. In het verleden heeft de Ierse regering ook steeds achter de dingen aangehold. Tenslotte wijst Kinsella dat de spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties nauwelijks is afgenomen. Dat dit niet gebeurd is, bewijst dat de beleggers er geen goed oog in hebben.