De beleggers vragen nu 640 basispunten of 6,40% extra voor 10-jarige Griekse staatsobligaties. Dat is de hoogste spread sinds 10 mei toen de Europese Centrale Bank obligaties is binnen oplopen.

Citigroup Inc en Barclays Plc kondigden aan dat de Griekse staatsschulden niet meer in sommige indices zullen worden opgenomen. Heel wat fondsen mogen namelijk geen junk bonds in hun portefeuille opnemen.

Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Group, stelde vast dat er nogal wat gedwongen verkoop van Grieks staatspapier was.

De ECB blijkt momenteel de enige koper te zijn van de Griekse obligaties. Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie steeg met 88 basispunten tot 9,45%.

De lagere rating die Moody's gaf, reflecteert volgens het ratinghuis de toegenomen risico's dat Griekenland zijn schulden niet zal kunnen betalen.

Mohit Kumar, fixed-income strateeg bij Deutsche Bank AG in Londen, is van mening dat de impact van de downgrading door Moody's niet moet overdreven worden buiten de Europese periferie. De risico-aversie die we zagen, is volgens Kumar aan het verdwijnen.

De beleggers vragen nu 640 basispunten of 6,40% extra voor 10-jarige Griekse staatsobligaties. Dat is de hoogste spread sinds 10 mei toen de Europese Centrale Bank obligaties is binnen oplopen. Citigroup Inc en Barclays Plc kondigden aan dat de Griekse staatsschulden niet meer in sommige indices zullen worden opgenomen. Heel wat fondsen mogen namelijk geen junk bonds in hun portefeuille opnemen. Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Group, stelde vast dat er nogal wat gedwongen verkoop van Grieks staatspapier was. De ECB blijkt momenteel de enige koper te zijn van de Griekse obligaties. Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie steeg met 88 basispunten tot 9,45%. De lagere rating die Moody's gaf, reflecteert volgens het ratinghuis de toegenomen risico's dat Griekenland zijn schulden niet zal kunnen betalen. Mohit Kumar, fixed-income strateeg bij Deutsche Bank AG in Londen, is van mening dat de impact van de downgrading door Moody's niet moet overdreven worden buiten de Europese periferie. De risico-aversie die we zagen, is volgens Kumar aan het verdwijnen.