De beleggers kijken met enige bezorgdheid naar de koersevolutie bij de Spaanse staatsobligaties. Spanje moet namelijk in de eerste helft van volgend jaar heel wat kapitaal gaan ophalen.

Sommige belegger zijn van mening dat de koersen van de Europese staatsobligaties uit de periferie zo ver zijn teruggevallen dat er zich opnieuw koopjes te doen vallen. Niet iedereen is echter die mening toegedaan.

Een veel gehoord advies is dat het gevaarlijk blijft om obligaties uit de periferie van de eurozone te kopen zolang er geen gezamenlijke oplossing voor de begrotingscrisis is gevonden.

De beleggers kijken met enige bezorgdheid naar de koersevolutie bij de Spaanse staatsobligaties. Spanje moet namelijk in de eerste helft van volgend jaar heel wat kapitaal gaan ophalen. Sommige belegger zijn van mening dat de koersen van de Europese staatsobligaties uit de periferie zo ver zijn teruggevallen dat er zich opnieuw koopjes te doen vallen. Niet iedereen is echter die mening toegedaan. Een veel gehoord advies is dat het gevaarlijk blijft om obligaties uit de periferie van de eurozone te kopen zolang er geen gezamenlijke oplossing voor de begrotingscrisis is gevonden.