In de eerste 10 jaar van de eurozone bedroeg die spread gemiddeld slechts 10 basispunten. De Spaanse minister van Financiën Elena Salgado, stelde dat er slechts 20 miljard euro nodig zal zijn om de Spaanse spaarbanken te herkapitaliseren.

Volgens de analisten is die voorspelling duidelijk te optimistisch en het vermelde bedrag kan dan ook fors oplopen. In dat geval zou er opnieuw onrust op de financiële markten kunnen ontstaan.

Salgado wil een core capital ratio van minstens 8% bij de spaarbanken. Pablo Garcia, head of equities bij Oddo Sociedad de Valores, merkt op dat de beleggers willen dat de overheid krachtdadiger ingrijpt.

In de eerste 10 jaar van de eurozone bedroeg die spread gemiddeld slechts 10 basispunten. De Spaanse minister van Financiën Elena Salgado, stelde dat er slechts 20 miljard euro nodig zal zijn om de Spaanse spaarbanken te herkapitaliseren. Volgens de analisten is die voorspelling duidelijk te optimistisch en het vermelde bedrag kan dan ook fors oplopen. In dat geval zou er opnieuw onrust op de financiële markten kunnen ontstaan. Salgado wil een core capital ratio van minstens 8% bij de spaarbanken. Pablo Garcia, head of equities bij Oddo Sociedad de Valores, merkt op dat de beleggers willen dat de overheid krachtdadiger ingrijpt.