De Duitse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar realiseerden de grootste winst op weekbasis sinds het begin van dit jaar.

Een factor die een steentje bijdroeg, was het feit dat de economische berichtgeving uit China steeds minder goed wordt. Vrijdag werd bekend dat de voorlopende indicatoren nogmaals zijn teruggevallen.

Spaanse staatsobligaties dalen voor de tiende dag op rij

Voor Spanje is de situatie op korte tijd helemaal omgeslagen. Het land leek in rustiger vaarwater te zijn aanbeland, maar het eenzijdig verbreken van de gemaakte begrotingsafspraken heeft heel wat schade aangericht. De beleggers hebben het vertrouwen in de regering van Mariano Rajoy deels opgezegd.

Vrijdag steeg het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie nogmaals met 3 basispunten, om uit te komen op 5,52%. De Europese Centrale Bank poogt die rente in de buurt van 5% te houden, maar dat opzet lijkt niet (meer) te lukken. Steeds meer analisten waarschuwen dat Spanje het volgende land gaat zijn dat in de problemen gaat kopen.

Spreads in de eurozone lopen opnieuw op, ook die tussen Belgische en Duitse staatsobligatie

De spreads in de eurozone liepen vrijdag opnieuw op, ook die tussen Belgische en Duitse staatsobligatie. Onze 10-jarige OLO bracht afgelopen vrijdag 155 basispunten meer op dan de Duitse met dezelfde looptijd, een toename met 9 basispunten ten opzichte van de dag voordien.

Het is volgens de analisten echter nog te vroeg om te stellen dat België opnieuw in de gevarenzone beland. De toename van de spread kadert in een algemene trend, waarbij de beleggers zich opnieuw wenden tot de allerveiligste eurolanden en de andere landen aan de kant schuiven.

De Duitse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar realiseerden de grootste winst op weekbasis sinds het begin van dit jaar. Een factor die een steentje bijdroeg, was het feit dat de economische berichtgeving uit China steeds minder goed wordt. Vrijdag werd bekend dat de voorlopende indicatoren nogmaals zijn teruggevallen. Spaanse staatsobligaties dalen voor de tiende dag op rij Voor Spanje is de situatie op korte tijd helemaal omgeslagen. Het land leek in rustiger vaarwater te zijn aanbeland, maar het eenzijdig verbreken van de gemaakte begrotingsafspraken heeft heel wat schade aangericht. De beleggers hebben het vertrouwen in de regering van Mariano Rajoy deels opgezegd. Vrijdag steeg het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie nogmaals met 3 basispunten, om uit te komen op 5,52%. De Europese Centrale Bank poogt die rente in de buurt van 5% te houden, maar dat opzet lijkt niet (meer) te lukken. Steeds meer analisten waarschuwen dat Spanje het volgende land gaat zijn dat in de problemen gaat kopen. Spreads in de eurozone lopen opnieuw op, ook die tussen Belgische en Duitse staatsobligatie De spreads in de eurozone liepen vrijdag opnieuw op, ook die tussen Belgische en Duitse staatsobligatie. Onze 10-jarige OLO bracht afgelopen vrijdag 155 basispunten meer op dan de Duitse met dezelfde looptijd, een toename met 9 basispunten ten opzichte van de dag voordien. Het is volgens de analisten echter nog te vroeg om te stellen dat België opnieuw in de gevarenzone beland. De toename van de spread kadert in een algemene trend, waarbij de beleggers zich opnieuw wenden tot de allerveiligste eurolanden en de andere landen aan de kant schuiven.