De prijs van een vat Brent uit de Noordzee voor levering in juli steeg 2,1 procent. De spread tussen beide varianten bedroeg volgens Royal Bank of Scotland eind vorige week 14,3 dollar tegenover 13 dollar een week eerder.

De gemiddelde prijs van alle crude varianten bedroeg begin vorige week nog 108,48 dollar. Dit was 1,64 dollar minder dan een week eerder maar wel 37,31 dollar boven het niveau van een jaar eerder.

Volgens de eerste minister van Irak zal de OPEC de productiequota ongewijzigd laten omdat het aanbod momenteel voldoende is om aan de vraag te voldoen. Het kartel komt op 8 juni bijeen in Wenen.

De prijs van een vat Brent uit de Noordzee voor levering in juli steeg 2,1 procent. De spread tussen beide varianten bedroeg volgens Royal Bank of Scotland eind vorige week 14,3 dollar tegenover 13 dollar een week eerder. De gemiddelde prijs van alle crude varianten bedroeg begin vorige week nog 108,48 dollar. Dit was 1,64 dollar minder dan een week eerder maar wel 37,31 dollar boven het niveau van een jaar eerder. Volgens de eerste minister van Irak zal de OPEC de productiequota ongewijzigd laten omdat het aanbod momenteel voldoende is om aan de vraag te voldoen. Het kartel komt op 8 juni bijeen in Wenen.