De spread tussen beide varianten daalde vorige week voor het eerst sinds januari vorig jaar onder de grens van 10 dollar.

In oktober 2011 bereikte het prijsverschil tussen beide varianten nog een recordniveau van 27,88 dollar.

Niettemin namen de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week toe naar 388,6 miljoen vaten, het hoogste cijfer sinds juli 1990.

Tegelijk steeg de Amerikaanse olieproductie naar 7,33 miljoen vaten/dag, het hoogste cijfer sinds april 1992.

De lagere spread impliceert het vertrouwen van de markt in het reduceren van het overaanbod bij de oliehub in Cushing (Oklahoma) door de toegenomen capaciteit van de pijpleidingen.

De spread tussen beide varianten daalde vorige week voor het eerst sinds januari vorig jaar onder de grens van 10 dollar. In oktober 2011 bereikte het prijsverschil tussen beide varianten nog een recordniveau van 27,88 dollar. Niettemin namen de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week toe naar 388,6 miljoen vaten, het hoogste cijfer sinds juli 1990. Tegelijk steeg de Amerikaanse olieproductie naar 7,33 miljoen vaten/dag, het hoogste cijfer sinds april 1992. De lagere spread impliceert het vertrouwen van de markt in het reduceren van het overaanbod bij de oliehub in Cushing (Oklahoma) door de toegenomen capaciteit van de pijpleidingen.