Dit was 0,66 dollar meer dan een week eerder en zelfs 32,87 dollar boven het niveau van een jaar eerder. In de Verenigde Staten sprak Minister van Energie Steven Chu zijn bezorgdheid uit over de hoge olieprijzen.

Hij sluit niet uit dat bij verdere prijsstijgingen de strategische oliereserves aangesproken zullen worden om de markt te stabiliseren.

De leden van oliekartel OPEC staan volgens Royal Bank of Scotland niet te springen om de productie te verhogen. Volgens de olieministers van Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten zijn is recente prijsklim met name toe te schrijven aan speculanten.

Dit was 0,66 dollar meer dan een week eerder en zelfs 32,87 dollar boven het niveau van een jaar eerder. In de Verenigde Staten sprak Minister van Energie Steven Chu zijn bezorgdheid uit over de hoge olieprijzen. Hij sluit niet uit dat bij verdere prijsstijgingen de strategische oliereserves aangesproken zullen worden om de markt te stabiliseren. De leden van oliekartel OPEC staan volgens Royal Bank of Scotland niet te springen om de productie te verhogen. Volgens de olieministers van Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten zijn is recente prijsklim met name toe te schrijven aan speculanten.