Brent werd in het tweede kwartaal 4,2 procent goedkoper maar volgens Goldman Sachs en Morgan Stanley is de huidige correctie van energieprijzen maar tijdelijk.

Beide instellingen wijten volgens Royal Bank of Scotland de terugval aan het extra aanbod na de beslissing van het Internationaal Energie Agentschap om 60 miljoen vaten uit de strategische voorraden te verkopen.

Goldman Sachs verwacht dat een vat Brent binnen 12 maanden opnieuw 130 dollar zal kosten. Morgan Stanley schat de gemiddelde olieprijs in 2011 op 120 dollar per vat met een verdere stijging naar 130 dollar in 2012.

Brent werd in het tweede kwartaal 4,2 procent goedkoper maar volgens Goldman Sachs en Morgan Stanley is de huidige correctie van energieprijzen maar tijdelijk. Beide instellingen wijten volgens Royal Bank of Scotland de terugval aan het extra aanbod na de beslissing van het Internationaal Energie Agentschap om 60 miljoen vaten uit de strategische voorraden te verkopen. Goldman Sachs verwacht dat een vat Brent binnen 12 maanden opnieuw 130 dollar zal kosten. Morgan Stanley schat de gemiddelde olieprijs in 2011 op 120 dollar per vat met een verdere stijging naar 130 dollar in 2012.