De spread tussen de Belgische en de Duitse staatsobligaties stijgt gestadig, waarbij het rendement op de 10-jarige OLO vorige vrijdag met 3 basispunten is gestegen tot 4,10%.

De spread tussen België en Duitsland bedroeg vrijdag 120 basispunten, of een stijging met 5 basispunten ten opzichte van de dag voordien. Op 13 juni - de dag van de verkiezingen - bedroeg die spread nog maar 79 basispunten.

Bloomberg wees op het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië qua inkomens. De Vlamingen verdienden per hoofd in 2009 gemiddeld 31.067 euro, tegenover slechts 22.688 euro in Wallonië.

De kosten voor de verzekering van de Belgische staatsschulden blijven inmiddels maar oplopen. De credit-default swaps stegen vorige vrijdag met 16 basispunten tot een recordniveau van 235 basispunten. De cijfers zijn afkomstig van CMA in Londen.

De spread tussen de Belgische en de Duitse staatsobligaties stijgt gestadig, waarbij het rendement op de 10-jarige OLO vorige vrijdag met 3 basispunten is gestegen tot 4,10%. De spread tussen België en Duitsland bedroeg vrijdag 120 basispunten, of een stijging met 5 basispunten ten opzichte van de dag voordien. Op 13 juni - de dag van de verkiezingen - bedroeg die spread nog maar 79 basispunten. Bloomberg wees op het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië qua inkomens. De Vlamingen verdienden per hoofd in 2009 gemiddeld 31.067 euro, tegenover slechts 22.688 euro in Wallonië. De kosten voor de verzekering van de Belgische staatsschulden blijven inmiddels maar oplopen. De credit-default swaps stegen vorige vrijdag met 16 basispunten tot een recordniveau van 235 basispunten. De cijfers zijn afkomstig van CMA in Londen.