Die index is al vijf dagen op rij gedaald, wat de langste daling sinds 11 maart was. Dat betekent dat het vertrouwen van de beleggers in bedrijfsobligaties opnieuw is toegenomen. De spread bedraagt nu nog 188 basispunten, komende meer dan 200 basispunten.

Ook Credit-Default Swaps, waarmee beleggers zich kunnen beschermen tegen een wanbetaling van bedrijfsobligaties, zijn eveneens goedkoper geworden.

Die Credit-Default Swaps blijken echter gevoelig te zijn aan de economische berichtgeving. Zij dalen als er goed nieuws is en stijgen in geval van slecht nieuws.

Verschillende bedrijven hebben van het goede sentiment rond bedrijfsobligaties gebruikgemaakt om nieuwe leningen te plaatsen. Dat was onder meer het geval met Toyota en met Lions Gate Entertainment.

De situatie bij de Credit-Default Swaps kan worden gevolgd door de Markit CDX North America Investment Grade Index in de gaten te houden. Ook diens tegenhanger de Markit iTraxx Europe Index, die de swaps op 125 bedrijven omvat, is de moeite waard.

Die index is al vijf dagen op rij gedaald, wat de langste daling sinds 11 maart was. Dat betekent dat het vertrouwen van de beleggers in bedrijfsobligaties opnieuw is toegenomen. De spread bedraagt nu nog 188 basispunten, komende meer dan 200 basispunten. Ook Credit-Default Swaps, waarmee beleggers zich kunnen beschermen tegen een wanbetaling van bedrijfsobligaties, zijn eveneens goedkoper geworden. Die Credit-Default Swaps blijken echter gevoelig te zijn aan de economische berichtgeving. Zij dalen als er goed nieuws is en stijgen in geval van slecht nieuws. Verschillende bedrijven hebben van het goede sentiment rond bedrijfsobligaties gebruikgemaakt om nieuwe leningen te plaatsen. Dat was onder meer het geval met Toyota en met Lions Gate Entertainment. De situatie bij de Credit-Default Swaps kan worden gevolgd door de Markit CDX North America Investment Grade Index in de gaten te houden. Ook diens tegenhanger de Markit iTraxx Europe Index, die de swaps op 125 bedrijven omvat, is de moeite waard.