Het is echter weinig waarschijnlijk dat de spreads opnieuw het peil van vóór deze crisis zullen halen. De crisis zal sporen nalaten, aldus Dexia.

Zo is de overheidsschuld in de diverse landen aanzienlijk toegenomen en ze vertoont een verhoogd risico ten opzichte van de toestand van vóór de crisis.

Een aantal van die landen zagen hun ratings neerwaarts bijgesteld en hun reputatie kreeg een deuk. Bovendien zullen de beleggers wellicht voorzichtiger worden na de verliezen die tijdens deze crisis werden geleden.

Het is echter weinig waarschijnlijk dat de spreads opnieuw het peil van vóór deze crisis zullen halen. De crisis zal sporen nalaten, aldus Dexia. Zo is de overheidsschuld in de diverse landen aanzienlijk toegenomen en ze vertoont een verhoogd risico ten opzichte van de toestand van vóór de crisis. Een aantal van die landen zagen hun ratings neerwaarts bijgesteld en hun reputatie kreeg een deuk. Bovendien zullen de beleggers wellicht voorzichtiger worden na de verliezen die tijdens deze crisis werden geleden.