Dat is 10 basispunten meer dan het slotniveau van de dag voordien. Per saldo mag de impact van de politieke crisis dus nog steeds beperkt worden genoemd. Toch neemt onderhuids de nervositeit toe.

De spread met Duitse staatsobligaties bedroeg gisteren 109 punten. Vlak voor de verkiezingen van 13 juni bedroeg die spread nog maar 79 basispunten. Het zou echter overdreven zijn om te stellen dat de internationale beleggers zich echt zorgen maken over de crisis.

Het rendement op de Franse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar steeg gisteren eveneens met 3% tot 3,37%, nadat het land voor 4,48 miljard euro aan staatsobligaties verkocht. Het rendement was het hoogste sinds 13 mei.

Dat is 10 basispunten meer dan het slotniveau van de dag voordien. Per saldo mag de impact van de politieke crisis dus nog steeds beperkt worden genoemd. Toch neemt onderhuids de nervositeit toe. De spread met Duitse staatsobligaties bedroeg gisteren 109 punten. Vlak voor de verkiezingen van 13 juni bedroeg die spread nog maar 79 basispunten. Het zou echter overdreven zijn om te stellen dat de internationale beleggers zich echt zorgen maken over de crisis. Het rendement op de Franse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar steeg gisteren eveneens met 3% tot 3,37%, nadat het land voor 4,48 miljard euro aan staatsobligaties verkocht. Het rendement was het hoogste sinds 13 mei.