Maar Groot-Brittannië heeft ook voordelen. Het is een van de grote wereldeconomieën en die kunnen best wel een stootje hebben. Daarnaast mag ook niet vergeten worden dat het land een energieproducent is.

Men pompt nog altijd veel olie uit de Noordzee. Een hogere olieprijs kan het tekort doen afnemen. Dat de ratingverlaging wellicht wat overdreven is bleek volgens Steentjes Vermogensbeheer uit de koersontwikkeling van het pond. De koers daalde in eerste instantie maar over de week gezien steeg deze versus de euro.

Daar lagen ook gunstigere economische cijfers aan ten grondslag. De huizenmarkt lijkt zich te herstellen en gezien de afgenomen spanning in het financiële systeem kan straks de Britse regering ook haar belangen in diverse banken verkopen, wat de overheidsfinanciën natuurlijk goed zal doen.

Maar Groot-Brittannië heeft ook voordelen. Het is een van de grote wereldeconomieën en die kunnen best wel een stootje hebben. Daarnaast mag ook niet vergeten worden dat het land een energieproducent is. Men pompt nog altijd veel olie uit de Noordzee. Een hogere olieprijs kan het tekort doen afnemen. Dat de ratingverlaging wellicht wat overdreven is bleek volgens Steentjes Vermogensbeheer uit de koersontwikkeling van het pond. De koers daalde in eerste instantie maar over de week gezien steeg deze versus de euro. Daar lagen ook gunstigere economische cijfers aan ten grondslag. De huizenmarkt lijkt zich te herstellen en gezien de afgenomen spanning in het financiële systeem kan straks de Britse regering ook haar belangen in diverse banken verkopen, wat de overheidsfinanciën natuurlijk goed zal doen.