De angst onder beleggers is volgens ABN Amro begrijpelijk. Er wordt gewacht op de bevestiging dat de economie aan vaart wint.

Bedrijfsresultaten kunnen zonder economische groei niet verder stijgen en om deze groei te vinden is, zoals gebruikelijk, alle aandacht op de Verenigde Staten gericht. Tegenvallende cijfers over de huizenmarkt zijn een aanwijzing in de verkeerde richting.

Er zijn volgens ABN Amro echter twee kanttekeningen te plaatsen. Het huizencijfer is het eerste cijfer dat tot stand komt na het wegvallen van een subsidieregeling op aankopen.

Dit ene cijfer is daarmee een te fragiele basis om een trend te duiden. Bovendien zal het niemand verbazen dat het slechter is dan de voorafgaande cijfers.

Dan is er de kanttekening bij de grote aandacht voor Amerikaanse cijfers. Deze zijn niet representatief voor de wereldeconomie. Er zijn juist grote verschillen, zoals een uitbundige groei in opkomende markten die men probeert te remmen en een verrassend sterke groei in Noord-Europa. Ontwikkelingen die volgens ABN Amro pleiten voor een wereldwijd beleggingsbeleid met focus.

De angst onder beleggers is volgens ABN Amro begrijpelijk. Er wordt gewacht op de bevestiging dat de economie aan vaart wint. Bedrijfsresultaten kunnen zonder economische groei niet verder stijgen en om deze groei te vinden is, zoals gebruikelijk, alle aandacht op de Verenigde Staten gericht. Tegenvallende cijfers over de huizenmarkt zijn een aanwijzing in de verkeerde richting. Er zijn volgens ABN Amro echter twee kanttekeningen te plaatsen. Het huizencijfer is het eerste cijfer dat tot stand komt na het wegvallen van een subsidieregeling op aankopen. Dit ene cijfer is daarmee een te fragiele basis om een trend te duiden. Bovendien zal het niemand verbazen dat het slechter is dan de voorafgaande cijfers. Dan is er de kanttekening bij de grote aandacht voor Amerikaanse cijfers. Deze zijn niet representatief voor de wereldeconomie. Er zijn juist grote verschillen, zoals een uitbundige groei in opkomende markten die men probeert te remmen en een verrassend sterke groei in Noord-Europa. Ontwikkelingen die volgens ABN Amro pleiten voor een wereldwijd beleggingsbeleid met focus.