De BEL 20 noteert ruim een kwart procent hoger, waarbij de index probeert vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 2400.

Enkele aandelen, waaronder Solvay, KBC en Befimmo kunnen winsten van meer dan 1% vasthouden. Bekaert moet bijna 1% prijsgeven.

De beleggers blijven in de ban van de onzekerheid, waarbij ook Spanje opnieuw op de voorgrond is opgedoken. Zondag zijn het verkiezingen in Catalonië, waarbij de voorstanders van meer autonomie het pleit lijken te zullen winnen. Het spook van centrifugale krachten achtervolgt momenteel Spanje.

De BEL 20 noteert ruim een kwart procent hoger, waarbij de index probeert vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 2400. Enkele aandelen, waaronder Solvay, KBC en Befimmo kunnen winsten van meer dan 1% vasthouden. Bekaert moet bijna 1% prijsgeven. De beleggers blijven in de ban van de onzekerheid, waarbij ook Spanje opnieuw op de voorgrond is opgedoken. Zondag zijn het verkiezingen in Catalonië, waarbij de voorstanders van meer autonomie het pleit lijken te zullen winnen. Het spook van centrifugale krachten achtervolgt momenteel Spanje.