Er wordt nu al openlijk gesproken van een credit crunch die ook gevolgen zou kunnen hebben voor de rest van de wereld. Er is inderdaad sprake van een vlek die zich alsmaar uitbreidt. Bedrijf X krijgt zijn geld niet van bedrijf Y en slaagt er daardoor niet in om bedrijf Z te betalen.

Uiteindelijk belanden we zo in een vicieuze cirkel die alleen maar slecht kan aflopen. Het bedrag aan openstaande rekeningen is bij de bedrijven de afgelopen jaren ruimschoots verdubbeld terwijl ook de betalingstermijnen bij de Chinese bedrijven alsmaar langer worden.

Er wordt nu al openlijk gesproken van een credit crunch die ook gevolgen zou kunnen hebben voor de rest van de wereld. Er is inderdaad sprake van een vlek die zich alsmaar uitbreidt. Bedrijf X krijgt zijn geld niet van bedrijf Y en slaagt er daardoor niet in om bedrijf Z te betalen. Uiteindelijk belanden we zo in een vicieuze cirkel die alleen maar slecht kan aflopen. Het bedrag aan openstaande rekeningen is bij de bedrijven de afgelopen jaren ruimschoots verdubbeld terwijl ook de betalingstermijnen bij de Chinese bedrijven alsmaar langer worden.