In het ergste geval kan er sprake zijn van een 'spike' in de rente, waarbij de rentetarieven plots fors zouden gaan stijgen. Hogere rentevoeten zullen echter onvermijdelijk gepaard gaan met een come-back van de inflatie. Daardoor zullen de centrale banken gedwongen worden om ook hun basisrente te verhogen.

Uiteindelijk zal zich op de obligatiemarkten een bloedbad voltrekken dat nog lang voelbaar zal zijn. De hausse op de obligatiemarkten heeft zowat drie decennia geduurd, maar zal op een bepaald moment onvermijdelijk achter de rug zijn. Het is nu bang wachten op de eerste signalen uit de rentemarkt.

In het ergste geval kan er sprake zijn van een 'spike' in de rente, waarbij de rentetarieven plots fors zouden gaan stijgen. Hogere rentevoeten zullen echter onvermijdelijk gepaard gaan met een come-back van de inflatie. Daardoor zullen de centrale banken gedwongen worden om ook hun basisrente te verhogen. Uiteindelijk zal zich op de obligatiemarkten een bloedbad voltrekken dat nog lang voelbaar zal zijn. De hausse op de obligatiemarkten heeft zowat drie decennia geduurd, maar zal op een bepaald moment onvermijdelijk achter de rug zijn. Het is nu bang wachten op de eerste signalen uit de rentemarkt.