Het Witte Huis wil de Fransen namelijk onder druk zetten vanwege hun samenwerking met de Russen rond de Mistral, het oorlogsschip dat een gezamenlijk initiatief is van beide landen. Deze samenwerking met de vijand is de Amerikanen natuurlijk een doorn in het oog.

Volgens Poetin moeten de maatregelen tegen BNP Paribas tegen die achtergrond bekeken worden. Frankrijk heeft anderzijds een betrouwbare partner nodig wat betreft de levering van aardgas. In geval ze voor de keuze worden geplaatst, is de kans groot dat Hollande uiteindelijk voor Rusland in plaats van voor de VS zal kiezen.

Het Witte Huis wil de Fransen namelijk onder druk zetten vanwege hun samenwerking met de Russen rond de Mistral, het oorlogsschip dat een gezamenlijk initiatief is van beide landen. Deze samenwerking met de vijand is de Amerikanen natuurlijk een doorn in het oog. Volgens Poetin moeten de maatregelen tegen BNP Paribas tegen die achtergrond bekeken worden. Frankrijk heeft anderzijds een betrouwbare partner nodig wat betreft de levering van aardgas. In geval ze voor de keuze worden geplaatst, is de kans groot dat Hollande uiteindelijk voor Rusland in plaats van voor de VS zal kiezen.