Volgens Wolfgang Schaeuble is de euro er en zal de euro blijven. Wie speculeert op het einde van de Europese eenheidsmunt, zal zodoende van een kale kermis thuiskomen.

Het is in het voordeel van alle landen van de eurozone te blijven gebruiken, het herinvoeren van individuele valuta's heeft geen enkele zin. Wolfgang Schaeuble is dan ook bereid om de euro ten koste van alles te verdedigen.

Schaeuble verwijst naar de gevolgen van de Lehman Brothers affaire. Zelfs het falen van een klein land uit de eurozone kan verregaande gevolgen hebben. Daarom is het zaak om te komen tot een permanent verdedigingsmechanisme voor de eurozone.

Volgens Wolfgang Schaeuble is de euro er en zal de euro blijven. Wie speculeert op het einde van de Europese eenheidsmunt, zal zodoende van een kale kermis thuiskomen. Het is in het voordeel van alle landen van de eurozone te blijven gebruiken, het herinvoeren van individuele valuta's heeft geen enkele zin. Wolfgang Schaeuble is dan ook bereid om de euro ten koste van alles te verdedigen. Schaeuble verwijst naar de gevolgen van de Lehman Brothers affaire. Zelfs het falen van een klein land uit de eurozone kan verregaande gevolgen hebben. Daarom is het zaak om te komen tot een permanent verdedigingsmechanisme voor de eurozone.