Yetsenga denkt daarbij op de eerste plaats aan de Indische rupee, de Indonesische rupiah en de Australische dollar. De vraag is of deze munten nog aantrekkelijk genoeg zijn om het tekort op de lopende rekening gefinancierd te krijgen. Volgens Yetsenga is dat niet langer het geval.

De Indische rupee is al zes weken op rij gedaald en bereikte een recorddieptepunt, de Australische dollar heeft vanaf de piek al bijna 10% van zijn waarde verloren. Anderzijds verraste de Indonesische centrale bank door onverwacht de rente te verhogen om de rupiah te ondersteunen.

Yetsenga denkt daarbij op de eerste plaats aan de Indische rupee, de Indonesische rupiah en de Australische dollar. De vraag is of deze munten nog aantrekkelijk genoeg zijn om het tekort op de lopende rekening gefinancierd te krijgen. Volgens Yetsenga is dat niet langer het geval. De Indische rupee is al zes weken op rij gedaald en bereikte een recorddieptepunt, de Australische dollar heeft vanaf de piek al bijna 10% van zijn waarde verloren. Anderzijds verraste de Indonesische centrale bank door onverwacht de rente te verhogen om de rupiah te ondersteunen.