Tyler Durden van Zero Hedge stelt namelijk dat er nog een andere factor in het spel is waar niet altijd voldoende rekening mee wordt gehouden. Er circuleert namelijk wereldwijd over de financiële geldstroom waarvan de omvang op ongeveer 160.000 miljard dollar wordt geraamd.

Wanneer een deel van dat geld richting oliemarkten vloeit als belegging, kan de olieprijs dus een heel andere richting doen inslaan dan op basis van de wetten van vraag en aanbod mag worden aangenomen. Het speculatief geld kan de olieprijzen dus door het dak jagen.

Tyler Durden van Zero Hedge stelt namelijk dat er nog een andere factor in het spel is waar niet altijd voldoende rekening mee wordt gehouden. Er circuleert namelijk wereldwijd over de financiële geldstroom waarvan de omvang op ongeveer 160.000 miljard dollar wordt geraamd. Wanneer een deel van dat geld richting oliemarkten vloeit als belegging, kan de olieprijs dus een heel andere richting doen inslaan dan op basis van de wetten van vraag en aanbod mag worden aangenomen. Het speculatief geld kan de olieprijzen dus door het dak jagen.