Op Wall Street maakten Intel en IBM gisterenavond eerder tegenvallende cijfers bekend, maar daar liggen de Aziatische beleggers blijkbaar niet van wakker. Ze laten zich eerder inspireren door beter dan verwachte cijfers over de industriële output in de Verenigde Staten.

Gedemilitariseerde bufferzone tussen Soedan en Zuid-Soedan

Soedan en Zuid-Soedan zijn volgens Royal Bank of Scotland overeengekomen om een gedemilitariseerde bufferzone op te richten aan weerszijden van de grens.

Zuid-Soedan maakte zich in juli 2011 los van Soedan en controleert nu 75 procent van de olieproductie van het voormalige land.

Soedan eiste ter compensatie een vergoeding maar Zuid-Soedan weigerde om die te betalen. De olie die uit Zuid-Soedan komt, moet worden getransporteerd naar de Rode Zee.

Dit kan enkel via pijpleidingen die op het grondgebied van Soedan liggen Het kwam tot een patstelling waardoor de productie en uitvoer van olie uit Zuid-Soedan nu al sinds januari stil ligt.

Dank zij de overeenkomst kan de productie en uitvoer worden hervat. Het kan nog naar schatting 6 tot 12 maanden duren voordat het productieniveau van voor januari (350.000 vaten ruwe olie per dag) wordt bereikt.

Op Wall Street maakten Intel en IBM gisterenavond eerder tegenvallende cijfers bekend, maar daar liggen de Aziatische beleggers blijkbaar niet van wakker. Ze laten zich eerder inspireren door beter dan verwachte cijfers over de industriële output in de Verenigde Staten. Gedemilitariseerde bufferzone tussen Soedan en Zuid-SoedanSoedan en Zuid-Soedan zijn volgens Royal Bank of Scotland overeengekomen om een gedemilitariseerde bufferzone op te richten aan weerszijden van de grens. Zuid-Soedan maakte zich in juli 2011 los van Soedan en controleert nu 75 procent van de olieproductie van het voormalige land. Soedan eiste ter compensatie een vergoeding maar Zuid-Soedan weigerde om die te betalen. De olie die uit Zuid-Soedan komt, moet worden getransporteerd naar de Rode Zee. Dit kan enkel via pijpleidingen die op het grondgebied van Soedan liggen Het kwam tot een patstelling waardoor de productie en uitvoer van olie uit Zuid-Soedan nu al sinds januari stil ligt. Dank zij de overeenkomst kan de productie en uitvoer worden hervat. Het kan nog naar schatting 6 tot 12 maanden duren voordat het productieniveau van voor januari (350.000 vaten ruwe olie per dag) wordt bereikt.