Volgens het bericht zouden er strikte garanties tegenover een investering moeten staan en andere landen moeten ook een bijdrage leveren.

Daarnaast zouden de Chinezen volgens Theodoor Gilissen Bankiers afgelopen vrijdag mogelijk verlangen dat Europa geen openlijke kritiek meer uit op de valutapolitiek van China.

Regling is nu in China om te overleggen over een bijdrage. Investeringen van overschotlanden zouden positief zijn, maar het is onwaarschijnlijk dat China zich al wil committeren nu de details van de werking van het fonds nog niet uitgewerkt zijn.

Volgens het bericht zouden er strikte garanties tegenover een investering moeten staan en andere landen moeten ook een bijdrage leveren. Daarnaast zouden de Chinezen volgens Theodoor Gilissen Bankiers afgelopen vrijdag mogelijk verlangen dat Europa geen openlijke kritiek meer uit op de valutapolitiek van China. Regling is nu in China om te overleggen over een bijdrage. Investeringen van overschotlanden zouden positief zijn, maar het is onwaarschijnlijk dat China zich al wil committeren nu de details van de werking van het fonds nog niet uitgewerkt zijn.