Credit Suisse Group AG wijst er op dat de verwachtingen voor een rentestijging alsmaar toenemen. Op 31 december werd nog maar gemikt op een stijging van de rente met 44 basispunten op jaarbasis.

Daisaku Ueno, president van Gaitame.com Research Institute Ltd, is van mening dat de ECB haar basisrente waarschijnlijk niet snel zal optrekken, maar dat er anderzijds ook niet te lang zal worden geaarzeld.

Met name in Duitsland neemt het inflatiegevaar steeds concretere vormen aan. Ueno is van mening dat het verschil in rentepolitiek de koers van de euro zal blijven ondersteunen.

Credit Suisse Group AG wijst er op dat de verwachtingen voor een rentestijging alsmaar toenemen. Op 31 december werd nog maar gemikt op een stijging van de rente met 44 basispunten op jaarbasis. Daisaku Ueno, president van Gaitame.com Research Institute Ltd, is van mening dat de ECB haar basisrente waarschijnlijk niet snel zal optrekken, maar dat er anderzijds ook niet te lang zal worden geaarzeld. Met name in Duitsland neemt het inflatiegevaar steeds concretere vormen aan. Ueno is van mening dat het verschil in rentepolitiek de koers van de euro zal blijven ondersteunen.