De speculanten verwachten dat de euro-begrotingscrisis uiteindelijk toch Duitsland en Frankrijk gaat bereiken en mikken zodoende op een nieuwe verzwakkingsfase voor de euro.

De voorspellingen voor de koers van de euro tegenover de dollar zijn dit jaar al met 18% verlaagd. De consensusverwachting is dat 1 euro op het einde van dit jaar 1,19 dollar zal kosten.

Hans-Guenter Redeker, head of global currency strategy in Londen voor BNP Paribas, was één van de eerste analisten om pariteit van de dollar en de euro te voorspellen. Hij deed die voorspelling bij het uitbreken van de crisis en handhaaft ze nog steeds.

Ook Alan Ruskin, head of foreign-exchange strategy bij RBS Securities, ziet de euro in een best-case scenario teruggevallen tot onder 1,10 dollar op het einde van dit jaar. In een minder gunstig scenario kan de euro zelfs goedkoper worden dan 1 dollar.

Mohi-uddin van UBS is van mening dat de onderliggende fundamentals voor de euro negatief blijven. De huidige schuldensituatie in landen als Griekenland is simpelweg niet houdbaar.

De speculanten verwachten dat de euro-begrotingscrisis uiteindelijk toch Duitsland en Frankrijk gaat bereiken en mikken zodoende op een nieuwe verzwakkingsfase voor de euro. De voorspellingen voor de koers van de euro tegenover de dollar zijn dit jaar al met 18% verlaagd. De consensusverwachting is dat 1 euro op het einde van dit jaar 1,19 dollar zal kosten. Hans-Guenter Redeker, head of global currency strategy in Londen voor BNP Paribas, was één van de eerste analisten om pariteit van de dollar en de euro te voorspellen. Hij deed die voorspelling bij het uitbreken van de crisis en handhaaft ze nog steeds. Ook Alan Ruskin, head of foreign-exchange strategy bij RBS Securities, ziet de euro in een best-case scenario teruggevallen tot onder 1,10 dollar op het einde van dit jaar. In een minder gunstig scenario kan de euro zelfs goedkoper worden dan 1 dollar. Mohi-uddin van UBS is van mening dat de onderliggende fundamentals voor de euro negatief blijven. De huidige schuldensituatie in landen als Griekenland is simpelweg niet houdbaar.