De toename van het aantal openstaande put-posities is het grootste sinds 2008, toen zich eveneens een spectaculaire hausse op de grondstoffenmarkten had voltrokken. Volgens de Wereldbank hebben de prijzen momenteel gevaarlijke niveaus bereikt.

Het PowerShares DB Agriculture Fund volgt 11 grondstoffen, inclusief graan, sojabonen en vee. De verhouding puts/calls stond afgelopen vrijdag op 0,67, na een verdubbeling in januari en februari.

Dave Lutz, head ETF Trading and Strategy bij Stifel Nicolaus & Co. in Baltimore, is van mening dat de beleggers bescherming zoeken na de forse stijging van de prijzen in de afgelopen maanden. Daardoor zijn de kansen op een correctie fors toegenomen.

De toename van het aantal openstaande put-posities is het grootste sinds 2008, toen zich eveneens een spectaculaire hausse op de grondstoffenmarkten had voltrokken. Volgens de Wereldbank hebben de prijzen momenteel gevaarlijke niveaus bereikt. Het PowerShares DB Agriculture Fund volgt 11 grondstoffen, inclusief graan, sojabonen en vee. De verhouding puts/calls stond afgelopen vrijdag op 0,67, na een verdubbeling in januari en februari. Dave Lutz, head ETF Trading and Strategy bij Stifel Nicolaus & Co. in Baltimore, is van mening dat de beleggers bescherming zoeken na de forse stijging van de prijzen in de afgelopen maanden. Daardoor zijn de kansen op een correctie fors toegenomen.