De posities in West Texas Intermediate crude zijn in de afgelopen 60 dagen met 13,20% afgenomen, zo blijkt uit de cijfers die door CME Group Inc.'s New York Mercantile Exchange en London's ICE Futures Europe werden bekendgemaakt.

De laatste keer dat er zo'n forse daling in de open interest was, gebeurde in de week van 7 oktober 2008 en dat was drie weken nadat Lehman Brothers het bankroet moest aanvragen.

Sabine Schels, commodity strategist bij Bank of America Merrill Lynch, merkt op dat haar klanten in het ongewisse verkeren over de richting die de wereldeconomie gaat inslaan. Macro-economisch is het plaatje hoogst onduidelijk.

Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke verklaarde nog op 21 juli dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie er "unusually uncertain" uitzien.

Schels stelt vast dat er nu op de oliemarkt een deleveraging plaatsvindt. In de afgelopen drie maanden is de olieprijs met 9,70% gedaald, na voordien vijf kwartalen op rij te zijn gestegen.

De posities in West Texas Intermediate crude zijn in de afgelopen 60 dagen met 13,20% afgenomen, zo blijkt uit de cijfers die door CME Group Inc.'s New York Mercantile Exchange en London's ICE Futures Europe werden bekendgemaakt. De laatste keer dat er zo'n forse daling in de open interest was, gebeurde in de week van 7 oktober 2008 en dat was drie weken nadat Lehman Brothers het bankroet moest aanvragen. Sabine Schels, commodity strategist bij Bank of America Merrill Lynch, merkt op dat haar klanten in het ongewisse verkeren over de richting die de wereldeconomie gaat inslaan. Macro-economisch is het plaatje hoogst onduidelijk. Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke verklaarde nog op 21 juli dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie er "unusually uncertain" uitzien. Schels stelt vast dat er nu op de oliemarkt een deleveraging plaatsvindt. In de afgelopen drie maanden is de olieprijs met 9,70% gedaald, na voordien vijf kwartalen op rij te zijn gestegen.