De piek werd opgetekend medio 2008, toen bijna 150 dollar een vat ruwe olie werd betaald. Daarop volgde een terugval richting 30 dollar per vat en vervolgens weer een herstel tot 120 dollar. Vervolgens bewoog de olieprijs gedurende twee jaar in een range tussen 90 en 110 dollar.

Volgens Dicker is de situatie op de oliemarkt helemaal veranderd. De grote speculanten, met name de grote zakenbanken, zijn niet langer actief op de oliemarkt, want ze hebben bij de wilde koersbewegingen uit het verleden veel geld verloren. Hun verdwijnen heeft de rust op de oliemarkt teruggebracht.

De piek werd opgetekend medio 2008, toen bijna 150 dollar een vat ruwe olie werd betaald. Daarop volgde een terugval richting 30 dollar per vat en vervolgens weer een herstel tot 120 dollar. Vervolgens bewoog de olieprijs gedurende twee jaar in een range tussen 90 en 110 dollar. Volgens Dicker is de situatie op de oliemarkt helemaal veranderd. De grote speculanten, met name de grote zakenbanken, zijn niet langer actief op de oliemarkt, want ze hebben bij de wilde koersbewegingen uit het verleden veel geld verloren. Hun verdwijnen heeft de rust op de oliemarkt teruggebracht.