Dat gebeurde nadat Griekenland voor 4,80 miljard dollar aan bijkomende besparingen aankondigde om het tekort op de begroting te verkleinen. Bovendien slaagde de Griekse staat er succesvol in om voor een bedrag van 5 miljard euro aan staatsobligaties te plaatsen.

Hedge funds en andere grote speculanten hebben in totaal nog 66.700 short-contracten op de euro openstaan, zo blijkt uit de cijfers die door de Commodity Futures Trading Commission werden bekendgemaakt. Een week eerder waren dat er nog 71.623.

Alan Ruskin, hoofd currency strategy bij Royal Bank of Scotland Group Plc, is van mening dat het baisse-momentum bij de euro is afgezwakt. De vraag is nu wat de volgende beweging op de valutamarkten gaat worden.

De euro is uiteraard afhankelijk van de verdere evoluties binnen de eurozone. De hamvraag blijft of de problemen rond de begrotingsdeficieten de agenda gaan blijven beheersen. Anderzijds zijn er ook factoren die pro een verzwakking van de dollarkoers pleiten.

Dat gebeurde nadat Griekenland voor 4,80 miljard dollar aan bijkomende besparingen aankondigde om het tekort op de begroting te verkleinen. Bovendien slaagde de Griekse staat er succesvol in om voor een bedrag van 5 miljard euro aan staatsobligaties te plaatsen. Hedge funds en andere grote speculanten hebben in totaal nog 66.700 short-contracten op de euro openstaan, zo blijkt uit de cijfers die door de Commodity Futures Trading Commission werden bekendgemaakt. Een week eerder waren dat er nog 71.623. Alan Ruskin, hoofd currency strategy bij Royal Bank of Scotland Group Plc, is van mening dat het baisse-momentum bij de euro is afgezwakt. De vraag is nu wat de volgende beweging op de valutamarkten gaat worden. De euro is uiteraard afhankelijk van de verdere evoluties binnen de eurozone. De hamvraag blijft of de problemen rond de begrotingsdeficieten de agenda gaan blijven beheersen. Anderzijds zijn er ook factoren die pro een verzwakking van de dollarkoers pleiten.