Maar de handelaren stellen wel vast dat de speculanten opnieuw op het goud zijn neergestreken. Volgens de meest recente Commodity Futures Trading Commission data zijn de openstaande goudposities op de optie- en futuresmarkt in de afgelopen weken met 20% gestegen.

Volgens Commerzbank is er sprake van een gelijkaardige situatie op de zilvermarkt, waar de speculatie helemaal hoogtij lijkt te voeren. De speculatieve posities in zilver zijn met 48% gestegen tot 36.200 contracten. Meestal gaat een toename van het aantal openstaande speculatieve posities een stijging van de goud- en zilverprijs vooraf.

Maar de handelaren stellen wel vast dat de speculanten opnieuw op het goud zijn neergestreken. Volgens de meest recente Commodity Futures Trading Commission data zijn de openstaande goudposities op de optie- en futuresmarkt in de afgelopen weken met 20% gestegen. Volgens Commerzbank is er sprake van een gelijkaardige situatie op de zilvermarkt, waar de speculatie helemaal hoogtij lijkt te voeren. De speculatieve posities in zilver zijn met 48% gestegen tot 36.200 contracten. Meestal gaat een toename van het aantal openstaande speculatieve posities een stijging van de goud- en zilverprijs vooraf.