Die hebben namelijk hun posities in commodities verdrievoudigd. De openstaande hausse-posities bedragen nu momenteel het hoogste niveau voor de afgelopen vier jaar.

Over de afgelopen vijf maanden zijn de openstaande futures-posities in 20 grondstoffen inderdaad bijna verdrievoudigd en dat is de belangrijkste reden waarom de Thomson Reuters/Jefferies CRB Index met 26% is gestegen.

De stroom speculatief geld dat naar de grondstoffenmarkten vloeit, is zeker nog niet opgedroogd en kan de prijzen dus nog verder naar omhoog duwen. Als verklarende factor wordt telkens opnieuw naar het Chinese groeiverhaal verwezen.

Die hebben namelijk hun posities in commodities verdrievoudigd. De openstaande hausse-posities bedragen nu momenteel het hoogste niveau voor de afgelopen vier jaar. Over de afgelopen vijf maanden zijn de openstaande futures-posities in 20 grondstoffen inderdaad bijna verdrievoudigd en dat is de belangrijkste reden waarom de Thomson Reuters/Jefferies CRB Index met 26% is gestegen. De stroom speculatief geld dat naar de grondstoffenmarkten vloeit, is zeker nog niet opgedroogd en kan de prijzen dus nog verder naar omhoog duwen. Als verklarende factor wordt telkens opnieuw naar het Chinese groeiverhaal verwezen.