Het probleem werd onder andere aangekaart door de Braziliaanse minister van Financiën. Die maakte zijn beklag over de sterke stijging van de koers van de real tegenover de dollar.

FinancIeminister Guido Mantega waarschuwde voor een global "currency war" en sloot een bijkomende belasting op ingevoerd kapitaal niet uit. Ook Zuid-Afrika is op zoek naar een oplossing voor de ongewenste valutabewegingen.

Speculanten geloven echter niet in algemene devaluaties op valutamarkten, zo blijkt uit de situatie op de markt. Er worden nog steeds hausse-posities ingenomen op de munten van landen als Brazilië, Zuid-Korea en Indonesië, zo blijkt.

Dat betekent dat de speculanten van die landen geloven dat de munten in kwestie verder gaan appreciëren.

Het probleem werd onder andere aangekaart door de Braziliaanse minister van Financiën. Die maakte zijn beklag over de sterke stijging van de koers van de real tegenover de dollar. FinancIeminister Guido Mantega waarschuwde voor een global "currency war" en sloot een bijkomende belasting op ingevoerd kapitaal niet uit. Ook Zuid-Afrika is op zoek naar een oplossing voor de ongewenste valutabewegingen. Speculanten geloven echter niet in algemene devaluaties op valutamarkten, zo blijkt uit de situatie op de markt. Er worden nog steeds hausse-posities ingenomen op de munten van landen als Brazilië, Zuid-Korea en Indonesië, zo blijkt. Dat betekent dat de speculanten van die landen geloven dat de munten in kwestie verder gaan appreciëren.