Blaabjerg verwacht dat de markten (of beter gezegd: de speculanten) de ECB/EU aan een test gaan onderwerpen, kwestie van te zien hoe ze met de enorme schuldenberg die werd opgebouwd gaan omgaan.

Het aankopen van overheidsobligaties brengt volgens Blaabjerg grote risico's met zich mee. Daarom staat hij bijzonder sceptisch tegenover het reddingsplan dat vorig weekend werd afgesloten.

Topman Axel Weber van de Bundebank vertelde aan Boersen-Zeitung zich bewust te zijn van dit probleem. Het komt er volgens Weber op aan om de risico's zo gering mogelijk te houden.

ECB-voorzitter Trichet stelde zondag bij zijn slotverklaring al dat niet alle landen te vinden waren voor het opkopen van staatsobligaties.

Blaabjerg verwacht dat de markten (of beter gezegd: de speculanten) de ECB/EU aan een test gaan onderwerpen, kwestie van te zien hoe ze met de enorme schuldenberg die werd opgebouwd gaan omgaan. Het aankopen van overheidsobligaties brengt volgens Blaabjerg grote risico's met zich mee. Daarom staat hij bijzonder sceptisch tegenover het reddingsplan dat vorig weekend werd afgesloten. Topman Axel Weber van de Bundebank vertelde aan Boersen-Zeitung zich bewust te zijn van dit probleem. Het komt er volgens Weber op aan om de risico's zo gering mogelijk te houden. ECB-voorzitter Trichet stelde zondag bij zijn slotverklaring al dat niet alle landen te vinden waren voor het opkopen van staatsobligaties.