De speculanten bouwen namelijk hun long posities in soft commodities af. Daarmee komt alleszins voorlopig een einde aan een opwaartse gerichte beweging bij de grondstoffen.

Volgens de Verenigde Naties zijn de voedselprijzen wereldwijd vorig jaar met 25% gestegen. Roy Huckabay, executive vice president voor Linn Group in Chicago, is van mening dat de fundamentals onder de markt onverminderd sterk blijven.

De speculanten kiezen echter het zekere voor het onzekere en bouwen de hausse-posities tijdelijk af. Tarwe daalde met met de maximaal toegestane 30 dollarcent, of 4,20% Sojabonen werden gisteren 4,70% goedkoper, tarwe 7%.

De speculanten bouwen namelijk hun long posities in soft commodities af. Daarmee komt alleszins voorlopig een einde aan een opwaartse gerichte beweging bij de grondstoffen. Volgens de Verenigde Naties zijn de voedselprijzen wereldwijd vorig jaar met 25% gestegen. Roy Huckabay, executive vice president voor Linn Group in Chicago, is van mening dat de fundamentals onder de markt onverminderd sterk blijven. De speculanten kiezen echter het zekere voor het onzekere en bouwen de hausse-posities tijdelijk af. Tarwe daalde met met de maximaal toegestane 30 dollarcent, of 4,20% Sojabonen werden gisteren 4,70% goedkoper, tarwe 7%.