Volgens energiehandelaar Ritterbusch Associates kan de prijs voor een vat crude verder afbrokkelen richting 65 tot 66 dollar, waar op enige technnische steun mag worden gerekend.

Hedge-fund managers en andere grote speculanten hebben hun hausse-posities in olie in de afgelopen dagen verder afgebouwd tot een laagtepunt voor de afgelopen twee weken, zo blijkt uit de cijfers die door de U.S. Commodity Futures Trading Commission werden verstrekt.

Het verschil tussen long- en short-posities daalde vorige week met 11%, wat betekent dat steeds minder speculanten er van uitgingen dat de olieprijs nog zou gaan stijgen.

Gene McGillian, analist en broker bij Tradition Energy, merkt op dat veel speculanten hun posities sluiten met het jaareinde op komst. Bovendien proberen ze een deel van de gerealiseerde winsten naar de kant te halen.

De OPEC-meeting zal volgens McGillian waarschijnlijk weinig invloed hebben op de olieprijs. Het kartel van olieproducerende landen kan de productie in ieder geval niet optrekken, want daar is momenteel onvoldoende vraag voor. Anderzijds is het huidige prijsniveau voor de meeste OPEC-leden momenteel bevredigend.

Volgens energiehandelaar Ritterbusch Associates kan de prijs voor een vat crude verder afbrokkelen richting 65 tot 66 dollar, waar op enige technnische steun mag worden gerekend. Hedge-fund managers en andere grote speculanten hebben hun hausse-posities in olie in de afgelopen dagen verder afgebouwd tot een laagtepunt voor de afgelopen twee weken, zo blijkt uit de cijfers die door de U.S. Commodity Futures Trading Commission werden verstrekt. Het verschil tussen long- en short-posities daalde vorige week met 11%, wat betekent dat steeds minder speculanten er van uitgingen dat de olieprijs nog zou gaan stijgen. Gene McGillian, analist en broker bij Tradition Energy, merkt op dat veel speculanten hun posities sluiten met het jaareinde op komst. Bovendien proberen ze een deel van de gerealiseerde winsten naar de kant te halen. De OPEC-meeting zal volgens McGillian waarschijnlijk weinig invloed hebben op de olieprijs. Het kartel van olieproducerende landen kan de productie in ieder geval niet optrekken, want daar is momenteel onvoldoende vraag voor. Anderzijds is het huidige prijsniveau voor de meeste OPEC-leden momenteel bevredigend.