De belangrijkste reden is volgens Arnaud Delaunay van Leleux te wijten aan veranderingen in het consumptiepatroon: de consument geeft inderdaad de voorkeur aan tablets en smartphones ten koste van de PC.

Als de PC-verkoop wereldwijd daalt (met uitzondering van de professionele markt), is het evident dat dit een impact heeft op de verkoop van software.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de omzet van Symantec in het segment van de consumentensoftware (waarin we de Norton Antivirussoftware vinden) slechts met 1% steeg (op 12 maanden).

Echter, de gepubliceerde resultaten voor 2012 waren volgens Delaunay beter dan verwacht. De producent van antivirussoftware heeft inderdaad een recordomzet van 1,7 miljard dollar behaald (een stijging met 5% aan constante wisselkoersen) dankzij de activiteit Storage and Server Management (het beveiligen en opslaan van grote hoeveelheden data) waar de verkoop met 7% steeg.

Een opportuniteit?

De koersprestatie van Symantec is sinds juli 2012 spectaculair te noemen: het aandeel ging in negen maanden tijd van 13 naar 24 dollar, ofwel een stijging met 85%.

Op dit ogenblik is het dan ook aangeraden om stil te staan bij de waarderingscriteria alsook bij de groeivooruitzichten. Deze elementen laten Delaunay toe te bepalen of het aandeel Symantec ja dan neen nog een beleggingsopportuniteit is:

• De waarderingratio's vertellen ons dat de koers van het aandeel aan een aantrekkelijke prijs noteert en de waarderingsmodellen (zowel absoluut als relatief) tonen ons dat de theoretische koers van Symantec in de buurt van 28 dollar moet liggen (ofwel een herwaarderingspotentieel van 15% t.o.v. de huidige koers).

• Op het vlak van de perspectieven (winst-, dividendgroei, enz.) verwachten de meeste analisten een vlakke groei voor 2013 (of een lichte daling).

Het aandeel Symantec is vandaag op waarderingsvlak aantrekkelijk maar op het vlak van de vooruitzichten is er weinig animo. Delaunay heeft een neutraal advies.

De belangrijkste reden is volgens Arnaud Delaunay van Leleux te wijten aan veranderingen in het consumptiepatroon: de consument geeft inderdaad de voorkeur aan tablets en smartphones ten koste van de PC. Als de PC-verkoop wereldwijd daalt (met uitzondering van de professionele markt), is het evident dat dit een impact heeft op de verkoop van software. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de omzet van Symantec in het segment van de consumentensoftware (waarin we de Norton Antivirussoftware vinden) slechts met 1% steeg (op 12 maanden). Echter, de gepubliceerde resultaten voor 2012 waren volgens Delaunay beter dan verwacht. De producent van antivirussoftware heeft inderdaad een recordomzet van 1,7 miljard dollar behaald (een stijging met 5% aan constante wisselkoersen) dankzij de activiteit Storage and Server Management (het beveiligen en opslaan van grote hoeveelheden data) waar de verkoop met 7% steeg.Een opportuniteit? De koersprestatie van Symantec is sinds juli 2012 spectaculair te noemen: het aandeel ging in negen maanden tijd van 13 naar 24 dollar, ofwel een stijging met 85%. Op dit ogenblik is het dan ook aangeraden om stil te staan bij de waarderingscriteria alsook bij de groeivooruitzichten. Deze elementen laten Delaunay toe te bepalen of het aandeel Symantec ja dan neen nog een beleggingsopportuniteit is: • De waarderingratio's vertellen ons dat de koers van het aandeel aan een aantrekkelijke prijs noteert en de waarderingsmodellen (zowel absoluut als relatief) tonen ons dat de theoretische koers van Symantec in de buurt van 28 dollar moet liggen (ofwel een herwaarderingspotentieel van 15% t.o.v. de huidige koers). • Op het vlak van de perspectieven (winst-, dividendgroei, enz.) verwachten de meeste analisten een vlakke groei voor 2013 (of een lichte daling). Het aandeel Symantec is vandaag op waarderingsvlak aantrekkelijk maar op het vlak van de vooruitzichten is er weinig animo. Delaunay heeft een neutraal advies.