Sinds september 2000 is de goudprijs met ongeveer 400% gestegen en dit ondanks de recente correctie. De HUI Gold Bugs Index deed het met een stijging van ruim 350% nog niet eens zo slecht, maar de AMEX Gold Miners Index kon over een periode van 13 jaar 'slechts' een stijging met 213% laten optekenen.

Helemaal achteraan hinkt de XAU Gold and Silver Index, die over die lange periode niet eens in waarde verdubbelde. Veel analisten zijn van mening dat deze situatie niet kan blijven duren en dat de goud- en zilvermijnaandelen aan de vooravond van een indrukwekkende come-back periode staan.

Sinds september 2000 is de goudprijs met ongeveer 400% gestegen en dit ondanks de recente correctie. De HUI Gold Bugs Index deed het met een stijging van ruim 350% nog niet eens zo slecht, maar de AMEX Gold Miners Index kon over een periode van 13 jaar 'slechts' een stijging met 213% laten optekenen. Helemaal achteraan hinkt de XAU Gold and Silver Index, die over die lange periode niet eens in waarde verdubbelde. Veel analisten zijn van mening dat deze situatie niet kan blijven duren en dat de goud- en zilvermijnaandelen aan de vooravond van een indrukwekkende come-back periode staan.