In Nederland ging de aandacht natuurlijk uit naar de nationalisatie van SNS-Reaal, waarbij aandeelhouders en houders van achtergestelde obligaties volledig zijn onteigend.

Daarnaast stonden Imtech en KPN sterk in de belangstelling. Imtech neemt een voorziening op de Poolse projecten en stelt de publicatie van de jaarcijfers voorlopig uit. KPN, dat omzet en nettowinst in het laatste kwartaal van 2012 gevoelig zag dalen, wil EUR 4 miljard ophalen met een claimemissie.

De koersen van beide bedrijven die eerder fors waren gedaald, konden donderdag weer enigszins herstellen. De AEX sloot donderdag op 343,71, een daling met 3,3% ten opzichte van 1 februari en een winst van nog maar 0,3% ten opzichte van ultimo 2012. Vrijdag mocht de index dan weer iets hoger.

In Nederland ging de aandacht natuurlijk uit naar de nationalisatie van SNS-Reaal, waarbij aandeelhouders en houders van achtergestelde obligaties volledig zijn onteigend. Daarnaast stonden Imtech en KPN sterk in de belangstelling. Imtech neemt een voorziening op de Poolse projecten en stelt de publicatie van de jaarcijfers voorlopig uit. KPN, dat omzet en nettowinst in het laatste kwartaal van 2012 gevoelig zag dalen, wil EUR 4 miljard ophalen met een claimemissie. De koersen van beide bedrijven die eerder fors waren gedaald, konden donderdag weer enigszins herstellen. De AEX sloot donderdag op 343,71, een daling met 3,3% ten opzichte van 1 februari en een winst van nog maar 0,3% ten opzichte van ultimo 2012. Vrijdag mocht de index dan weer iets hoger.