Maar tegelijkertijd voelt de Belg zich volgens Peter Vanden Houte momenteel zeker niet het meest comfortabel bij zijn huidige spaarniveau.

Met een uitgebreide enquête onder 14.013 Europeanen van 18 jaar en ouder in 14 landen, waaronder 1.000 Belgen, bracht ING de spaargewoontes van de gemiddelde Europeaan in kaart.

Hierbij is één ding duidelijk: de schuldencrisis heeft het spaargeld van de meeste Europeanen flink aangetast.

Zo zegt maar liefst 33% van de Europese volwassenen dat hun spaargeld het voorbije jaar is geslonken.

In Italië en Spanje, twee landen die zwaar gebukt gingen onder besparingen, loopt dit respectievelijk op tot 52% en 47%. Voor België gaat het om 34%, wat in lijn is met het Europese gemiddelde.

28% van de Belgen zegt geen spaargeld te hebben (Europees gemiddelde = 30%). En de Belgen die wel spaargeld hebben, blijken zeker niet het meest tevreden over de grootte van hun spaarpot.

Bij de vraag hoe comfortabel men zich voelt met zijn beschikbare spaargeld, komt de Belg op de zevende plaats van de veertien onderzochte landen.

In Nederland, Duitsland en Luxemburg voelen de burgers zich het meest comfortabel met hun huidige spaargeld, terwijl Slowakije, Tsjechië en Italië aan de staart van de rangschikking bengelen.

Maar tegelijkertijd voelt de Belg zich volgens Peter Vanden Houte momenteel zeker niet het meest comfortabel bij zijn huidige spaarniveau. Met een uitgebreide enquête onder 14.013 Europeanen van 18 jaar en ouder in 14 landen, waaronder 1.000 Belgen, bracht ING de spaargewoontes van de gemiddelde Europeaan in kaart. Hierbij is één ding duidelijk: de schuldencrisis heeft het spaargeld van de meeste Europeanen flink aangetast. Zo zegt maar liefst 33% van de Europese volwassenen dat hun spaargeld het voorbije jaar is geslonken. In Italië en Spanje, twee landen die zwaar gebukt gingen onder besparingen, loopt dit respectievelijk op tot 52% en 47%. Voor België gaat het om 34%, wat in lijn is met het Europese gemiddelde. 28% van de Belgen zegt geen spaargeld te hebben (Europees gemiddelde = 30%). En de Belgen die wel spaargeld hebben, blijken zeker niet het meest tevreden over de grootte van hun spaarpot. Bij de vraag hoe comfortabel men zich voelt met zijn beschikbare spaargeld, komt de Belg op de zevende plaats van de veertien onderzochte landen. In Nederland, Duitsland en Luxemburg voelen de burgers zich het meest comfortabel met hun huidige spaargeld, terwijl Slowakije, Tsjechië en Italië aan de staart van de rangschikking bengelen.