Ruan Zongze, een voormalige diplomaat en nu de invloedrijke bestuurder van het China Institute of International Studies in Beijing, een think tank gelieerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken, is van mening dat de Verenigde Staten op het foute pad zitten.

Door de kant te kiezen van Japan en andere China-onvriendelijke landen dreigen de relaties met China alsmaar verder af te koelen. De spanningen tussen China en VS lopen met andere woorden hoog op en dat is een situatie die op een bepaald moment uit de hand kan lopen.

Ruan Zongze, een voormalige diplomaat en nu de invloedrijke bestuurder van het China Institute of International Studies in Beijing, een think tank gelieerd aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken, is van mening dat de Verenigde Staten op het foute pad zitten. Door de kant te kiezen van Japan en andere China-onvriendelijke landen dreigen de relaties met China alsmaar verder af te koelen. De spanningen tussen China en VS lopen met andere woorden hoog op en dat is een situatie die op een bepaald moment uit de hand kan lopen.