De Shanghai Composite Index maakte een duik met 2,50%, waarbij veel beleggers vrezen dat het tot een escalatie van het conflict kan komen. Een oorlog tussen beide Korea's kan de economische groei van de regio fnuiken.

Jiangxi Copper en Aluminum Corporation of China waren opvallende dalers op de Chinese beurs. De grondstoffenprijzen daalden, terwijl anderzijds de dollarkoers steeg.

Wu Yang, directeur van Guotai Junan Futures Research Institute merkt op dat de markt kwetsbaar blijft voor dit soort berichten. Bovendien loopt het jaar ten einde en dat maakt de beleggers misschien nog wat pessimistischer.

De Shanghai Composite Index maakte een duik met 2,50%, waarbij veel beleggers vrezen dat het tot een escalatie van het conflict kan komen. Een oorlog tussen beide Korea's kan de economische groei van de regio fnuiken. Jiangxi Copper en Aluminum Corporation of China waren opvallende dalers op de Chinese beurs. De grondstoffenprijzen daalden, terwijl anderzijds de dollarkoers steeg. Wu Yang, directeur van Guotai Junan Futures Research Institute merkt op dat de markt kwetsbaar blijft voor dit soort berichten. Bovendien loopt het jaar ten einde en dat maakt de beleggers misschien nog wat pessimistischer.