Er worden ook andere gevolgen zichtbaar: de rente zal stijgen als gevolg van de hogere inflatie, terwijl aandelen van bedrijven die veel uitvoeren wellicht in waarde zullen stijgen. Dat laatste is vandaag het geval voor Japan.

Vandaar de overweging van de bank voor Japanse aandelen. Een muntoorlog is niet nieuw, aldus Belfius.

Ook in het verleden namen verschillende landen maatregelen om hun munt te verzwakken om, via de export, de economische groei aan te zwengelen.

Momenteel blijven de muntbewegingen historisch gezien binnen de perken. Laat ons hopen dat dit zo blijft, aldus Belfius.

Er worden ook andere gevolgen zichtbaar: de rente zal stijgen als gevolg van de hogere inflatie, terwijl aandelen van bedrijven die veel uitvoeren wellicht in waarde zullen stijgen. Dat laatste is vandaag het geval voor Japan. Vandaar de overweging van de bank voor Japanse aandelen. Een muntoorlog is niet nieuw, aldus Belfius. Ook in het verleden namen verschillende landen maatregelen om hun munt te verzwakken om, via de export, de economische groei aan te zwengelen. Momenteel blijven de muntbewegingen historisch gezien binnen de perken. Laat ons hopen dat dit zo blijft, aldus Belfius.