Maar Japan is geen alleenstaand geval, in de afgelopen jaren hebben onder andere China, Zwitserland en Zuid-Korea geprobeerd om de eigen munt kunstmatig laag te houden. Bedoeling is om de export te stimuleren anderzijds de import te limiteren.

Na verschillende jaren van zwakte heeft de dollar opnieuw tekenen van herstel gegeven, maar de vraag is of de dollar dat herstel zal kunnen verder zetten. De spanningen om de valutamarkten, uitgaande van een strijd om een zo goedkope munt, kunnen aan het einde van het verhaal deflatie veroorzaken.

Maar Japan is geen alleenstaand geval, in de afgelopen jaren hebben onder andere China, Zwitserland en Zuid-Korea geprobeerd om de eigen munt kunstmatig laag te houden. Bedoeling is om de export te stimuleren anderzijds de import te limiteren. Na verschillende jaren van zwakte heeft de dollar opnieuw tekenen van herstel gegeven, maar de vraag is of de dollar dat herstel zal kunnen verder zetten. De spanningen om de valutamarkten, uitgaande van een strijd om een zo goedkope munt, kunnen aan het einde van het verhaal deflatie veroorzaken.