Ook de AUD heeft de laatste dagen en weken wat van zijn pluimen gelaten. Daarvoor zijn er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas twee hoofdredenen. Eerst en vooral is er de angst over een nieuwe vertraging in China en de dalende grondstoffenprijzen.

Bovendien kwam de centrale bank van Australië nog met een renteverlaging op de proppen, iets wat voor een munt meestal niet ondersteunend werkt. De trend is met andere woorden momenteel tegen de AUD en dit zowel tov van de USD als de EUR.

Desalniettemin blijven de langere termijn vooruitzichten van het land gunsitg en zou de huidige zwakte in de toekomst wel eens een opportuniteit kunnen blijken, vooral als de wereldeconomie in de tweede jaarhelft herneemt en vooral China daarin weer een voortrekkersrol zou gaan spelen.

Ook de AUD heeft de laatste dagen en weken wat van zijn pluimen gelaten. Daarvoor zijn er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas twee hoofdredenen. Eerst en vooral is er de angst over een nieuwe vertraging in China en de dalende grondstoffenprijzen. Bovendien kwam de centrale bank van Australië nog met een renteverlaging op de proppen, iets wat voor een munt meestal niet ondersteunend werkt. De trend is met andere woorden momenteel tegen de AUD en dit zowel tov van de USD als de EUR. Desalniettemin blijven de langere termijn vooruitzichten van het land gunsitg en zou de huidige zwakte in de toekomst wel eens een opportuniteit kunnen blijken, vooral als de wereldeconomie in de tweede jaarhelft herneemt en vooral China daarin weer een voortrekkersrol zou gaan spelen.