Er is nu sprake van een 'currency cold war' die dergelijke proporties heeft aangenomen dat G-7, de groep van de zeven grootste geïndustrialiseerde landen zich onlangs genoodzaakt zag om te waarschuwen voor de gevolgen van een valutaoorlog die op grote schaal zou worden gevoerd.

Maar eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. De spanningen op de valutamarkten werden in de beginfase veroorzaakt door de politiek van de monetaire verruiming zoals die door de FED en door andere centrale banken worden gevoerd. Vervolgens ging Japan in het tegenoffensief en de rest van het verhaal moet nog worden geschreven. De spanningen op de valutamarkten kunnen nog hoog oplopen.

Er is nu sprake van een 'currency cold war' die dergelijke proporties heeft aangenomen dat G-7, de groep van de zeven grootste geïndustrialiseerde landen zich onlangs genoodzaakt zag om te waarschuwen voor de gevolgen van een valutaoorlog die op grote schaal zou worden gevoerd. Maar eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. De spanningen op de valutamarkten werden in de beginfase veroorzaakt door de politiek van de monetaire verruiming zoals die door de FED en door andere centrale banken worden gevoerd. Vervolgens ging Japan in het tegenoffensief en de rest van het verhaal moet nog worden geschreven. De spanningen op de valutamarkten kunnen nog hoog oplopen.